Trendy kontorhotell på Mastemyr

Det blomstrer på Rosenholm for tiden. IBM har flyttet ut, og 10.000 kvadratmeter skal snart romme kontorhotell med flotte fellesarealer.

Av: Elisabeth Halmø. Illustrasjoner/3D: Krohnark as

Et av Oppegårds attraktive næringsområder er Rosenholm Campus, som ligger rett på utsiden av grensen til Oslo. Bygget på hele 43.000 kvadratmeter ble tidligere kalt IBM-bygget, og ble oppført i 1986. Nå huser det 70-80 bedrifter – og flere skal det bli.
– Bygget ligger sentralt plassert kun fem minutter fra Rosenholm stasjon, og området er også godt tilrettelagt for den som ønsker å sykle til jobb. Med tusen parkeringsplasser er det heller ikke noe problem å bruke bil til jobben for de som trenger det, sier næringsmegler Roy Hugo Øren i Metra.

Felles arealer og sosiale tilbud

Nylig flyttet IBM ut av lokalene etter 31 år, og det gir rom for nye utviklingsmuligheter. Nå pusses flere av arealene opp, og snart kan bygget skilte med nye, freshe fellesarealer, trimrom og spiseri. Det sosiale miljøet vektlegges, og det vil bli tilbud som for eksempel morgentreninger. Roy Hugo Øren tror konseptet som Rosenholm Campus byr på, er attraktivt for mange.
– Folloregionen er et område med mange gründerbedrifter. For disse er det en fordel med lokaler som Rosenholm Campus, der vi har kontorhoteller som kan tilby en mer fleksibel løsning på leie av arealer. For enkeltmannsbedrifter og småbedrifter vil man med en slik løsning få tilgang på fasiliteter som resepsjon og spiseri. Man har et kontor man kan kalle sitt eget, og kan samtidig trekke synergier fra de andre bransjene som er der, utdyper han.
Kollega Torkil Krange mener kontorhoteller, der leietagere betaler kun for plassen de bruker, er et veldig godt alternativ for mindre bedrifter i nærområdet.
– Vi ønsker å tiltrekke oss lokale bedrifter, for eksempel de som jobber hjemmefra i dag. Det er en trend at arbeidsmarkedet blir stadig mer fleksibelt, og en kontorløsning som den på Rosenholm passer godt inn i denne utviklingen.

Økologisk fokus

Med de nye kontorhotellene vil bygget romme opp mot hundre leietakere. Målet er at Rosenholm Campus skal bli et levende miljø, med tilgang til fellestilbud, møterom og egne kontorer.
I tillegg til hyggelige fellesarealer kan leietagerne la seg friste av et spennende kafékonsept med fokus på kortreist, økologisk mat.
– Det blir ingen tradisjonell kantine. Her vil det serveres sunne, gode matretter som gir assosiasjoner til en restaurant, sier Roy Hugo Øren.
– Målet er at man skal glede seg til å gå på jobb her hver dag. Servicetilbud som fysioterapi og frisører vil også bidra til det, mener Torkil Krange.
De to næringsmeglerne ser frem til å ønske nye leietagere velkomne til innflytting i juni.
– Allerede nå kan interesserte ta kontakt med oss for visning og for å sikre seg plass i dette attraktive kontorbygget, samstemmer de.