Sjelden sjanse: Utviklingstomt til salgs sentralt i Nygårdskrysset

Ser du etter en attraktiv tomt med topp beliggenhet og utviklingspotensial, og har ca. 23 millioner kroner å investere, bør du lese videre.

Av Hilde Christie Wright/ Novateur design og kommunikasjon

-Det er ikke hver dag slike eiendommer kommer for salg, sier næringsmeglere Roy Hugo Øren og Torkil Krange i Metra Follo.Tomten er på 4,5 mål og ligger en semitrailerlengde fra E-18 i Nygårdskrysset, på hovedåren inn til Ski. Omgitt av Comfort, Aquaflis, Bilspektrum, Autoria Ski og flere solide bedrifter, er beliggenheten et attraktivt knutepunkt for næringsvirksomhet i Follo.

Flyttet før tiden

Mitsubishi hadde butikk og verksted i det eksisterende bygget inntil nylig, men valgte å kjøpe seg ut av leiekontrakten og flytte til Ski Næringspark et år før utløp av kontrakten. Tilbake stod utleier med et stort potensial i eiendommen. En mulighetsstudie avdekket at det var rom for mer bygningsmasse i rammeplanen.

Flere muligheter

– Det er få tomter til salgs, men også få tomter som ikke er maksimalt utnyttet. Her er det et meget godt utviklingspotensial, forklarer Torkil Krange. Han skisserer at det er mulig å bygge på en etasje på 1000 kvadratmeter i eksisterende bygg, eller bygge et nytt bygg ved siden av, som kobles på det gamle. Eller rive og bygge alt nytt.

-Hva med å kjøpe som det er og bare flytte inn i bygget slik det står?

-Det er to typer aktuelle kjøpere, slik vi ser det. De som kjøper tomten som den er, og de som utvikler den. Det vil ikke være regningssvarende å beholde den som den er når prisantydningen ligger et sted mellom 20 og 25 millioner kroner. Summen tar høyde for at tomten utvikles og utnyttes til det fulle, sier Krange.

-Hvem passer eiendommen for?

-Det har vært overvekt av bilbutikker i området tidligere. Det er fortsatt attraktivt for bilforhandlere, og vi ser at proffhandel med rørlegger, fliser og lagervirksomhet har etablert seg her. Dette er et handelsområde som passer godt for bilbasert, plasskrevende handel og kontorvirksomhet hvor du er avhengig av bil i jobb, sier Øren.

Unngår kø

-Du blir ikke hindret av kø og transport i reisetid. Heidenreich, en av naboene som har flyttet hit fra Ski, valgte å gjøre det fordi det er enkelt for kundene som er håndverkere å stikke innom uten å stå i kø. Nygårdskrysset er et knutepunkt i aksen mot Gøteborg og Stockholm, Askim og Østfoldbyene. Et nærmere bindeledd til både E18 og E6 finner du ikke, fortsetter Øren.

-Har dere interessenter?

-Ja flere har meldt interesse. Selger ønsker ikke eksklusive bud, og det blir ikke salg før eiendommen er ute på det åpne markedet. Så det lønner seg å følge med, avslutter en smilende Øren.