Ny energi til ABB-bygget

Lerka Eiendom har kjøpt ABB-bygget i Vestengveien 40 i Sarpsborg. Her skal energi fortsatt stå i sentrum, dog en litt annen type enn den ABB er kjent for å produsere.

Av Stine Bendiksen/
Novateur design og kommunikasjon

Kristian Ruud-Nesheim, eiendomssjef i Lerka, forteller at det er ønskelig å satse på positiv energi i bygget. Og med det mener han trening og aktivitet. Lerka Eiendom er veldig fornøyd med den jobben som er gjort på leietakersiden og vil videreføre mange av konseptene som holder til i bygget i dag.

Aktivitet og energi

– Bygget er kjent for de fleste i Østfold, siden ABB holdt til der i mange år. Der produserte de blant annet trafo og er som kjent et selskap som jobber med teknologi og energi. Vi syns bygget egner seg veldig godt for idrett og annen aktivitetsbasert næring. Aktivitet er jo også energi og derfor ønsker vi å bygge videre på energibegrepet fremover også, sier Ruud-Nesheim.

Lerka Eiendom

Lerka Eiendom har et fleksibelt investeringsmandat med hovedfokus på å bruke kapitalen og kompetansen på utvikling av eiendomsprosjekter i Oslo, Viken og Trondheim. Selskapets partnere har lang og bred erfaring fra eiendom og finans. Denne kompetansen kombinert med korte beslutningsveier, solid kapitalbase og gode relasjoner danner grunnlaget for selskapets gjennomføringsevne. Lerka Eiendom sine investeringer gjøres alene eller i samarbeid med utvalgte operasjonelle partnere og investorer.

I dag finner man blant annet klatring, dans, kampsport, turn og golf i Vestengveien 40. I tillegg ligger det populære lekelandet Eventyrfabrikken i bygget. I ett lokale har det pågått en omfattende ombygging for å tilrettelegge for ny leietaker. Bedriften Interpadel åpnet dørene tidligere i år og også her er aktivitet i fokus. Ifølge bedriften selv er padel en av verdens raskest voksende sporter, og oppfattes ofte enklere å spille enn både tennis og squash. I Vestengveien 40 har Interpadel innrettet sine lokaler med 8 padel-baner i tillegg til hele 1000 kvm moderne treningssenter. Ruud-Nesheim syns dette er et veldig fint tilbud som passer godt inn i bygget.

Velfungerene bygg

Kristian Ruud-Nesheim forteller at eiendommen er et meget velfungerende bygg slik det står i dag og at Lerka Eiendom ikke ser det nødvendig å foreta de helt store renovasjoner med det første.
– Fasaden trenger et strøk maling og det skal vi få gjort noe med snarest. Vi skal drifte bygget godt og selvsagt passe på bygningen, men nå i første runde blir det bare en liten facelift, sier han.

Fleksibelt og sentrumsnært

Lerka ser store muligheter i bygget og Ruud-Nesheim peker spesielt på den store bygningsmassen og fleksibilitet i forhold til bruksområder som grunner til kjøpet.
– Vestengveien 40 ligger veldig fint til. Det er sentrumsnært, og det er kort til både tog og motorvei. Det gjør bygget lett tilkommelig for besøkende fra nærliggende byer som for eksempel Fredrikstad og Moss også, sier han. Han tilføyer at det er et stort pluss at både lokalbefolkningen og besøkende fra andre byer vet hvor bygget ligger fra ABB sin tid.

Skryter av næringsmegler

– Vi oppfattet hele kjøpsprosessen som positiv. Både Roy Hugo Øren og Odd Groth i Metra Næringsmegling har vært veldig hjelpsomme, ærlige og ikke minst hyggelige å jobbe med. Vi har benyttet oss av Metra Næringsmegling til flere prosjekter tidligere og er veldig fornøyde med samarbeidet. Det faller naturlig for oss å benytte oss av deres tjenester når vi skal leie ut ledige lokaler i bygget fremover. I tillegg er Lerka Eiendom på utkikk etter å kjøpe flere eiendommer i Østfold og er spesielt interessert i eiendommer med store tomter med utviklingspotensial. Også her er Metra Næringsmegling en god og kunnskapsrik sparringspartner, avslutter Kristian Ruud-Nesheim.