Ledig logistikkbygg for de aller største

I januar 2021 blir Kortbølgen 4 ledig på Øra i Fredrikstad. -Bygget som Europris har vokst ut av, kan være aktuelt for lager- og logistikkselskaper over hele landet, sier megler Geir Hesselberg i Metra Næringsmegling, avd. Fredrikstad.

Av Hilde Christie Wright/ Novateur design og kommunikasjon

-Beliggenheten ved Borg havn er veldig sentral for store aktører som importerer varer fra utlandet. Dette er den største havnen i volum mellom Oslo og Uddevalla, forteller megleren.

Vil ut tidligere

Europris flyttet inn i bygget i 2007. De siste årene har behovet for større plass sendt dem på søk etter større lokaler, og løsningen fant de i Moss hvor de bygger nytt. Varegiganten ønsker å flytte ut til julen 2020, men har fortsatt leiekontrakt på Øra fram til 2022. Det enorme logistikkbygget er dermed ledig for en ny leietaker fra januar 2021.

Langsiktig prosess

– Det er halvannet år igjen til bygget er ledig. Det er den tiden det vanligvis tar å finne nye lokaler, derfor er det aktuelt å gå ut i markedet nå slik at de som er på søk vet om denne muligheten, sier Hesselberg.
Metra Næringsmegling har et kombinert utleieoppdrag for gårdeier og Europris. Gårdeier, som er et internasjonalt fond med hovedkontor i Stockholm, ønsker seg en langsiktig leietake

Få så store

-Det er ikke mange aktører i dag som har behov for så mye plass, bygget er på over 30.000 kvadratmeter. Det er et nytt, moderne høytlager med garderober, kantine og kontorer.

-Hvilke kvaliteter får man på Øra?

-Nærheten til havnen og E6 er en ting. Øra er et veletablert industriområde med 180 selskaper, blant annet Denofa, Titan og Nexans. Det er mye aktivitet her og lite ledighet. Leienivået er billigere enn i Vestby, prisen faller fra Oslo og ned hit, sier han. Leieprisen ligger på rundt 750 kroner per kvadratmeter. Selv om bygget er spesialkonstruert for en stor aktør innen logistikk, kan det naturlig deles i tre deler. – Det er kanskje det enkleste, sier Hesselberg. Han forteller at det har vært aktører som ønsker å kjøpe bygget, men gårdeier har vært avventende hittil.

Nybygg

Samme oppdragsgiver har også ledig tomt i Kortbølgen 2 ved siden av Europrisbygget. Her er det planlagt å oppføre et lager/ logistikkbygg på opptil 10.000 kvadratmeter for en leietaker som ønsker seg nybygg. -Det er mulig å dele leieforholdet i to, slik at vi tilbyr lokaler fra ca. 3000 kvadratmeter. Ta kontakt, så finner vi løsninger, avslutter megleren smilende.