Oppegård i Follo: Fem stjerners beliggenhet utenfor Oslo

Nærhet til Oslo og lett tilgang på Østfold og byer i Akershus, gjør Oppegård attraktiv. Beliggenhet utenfor bomringen er heller ingen ulempe.

Av Hilde Christie Wright/ Novateur design og kommunikasjon

-Vi merker at bedrifter ønsker seg på utsiden av bomringen etter at det har kommet flere bommer inn mot Oslo, sier megler Roy Hugo Øren i Metra Næringsmegling avd. Follo. Oppegård har vært populær en tid, men interessen har skutt fart etter at de nye bommene kom til.

Slipper bomtur

-Vi bestemte oss for å flytte før bomringen kom, men vi ser det som en bonus å være utenfor ringen fordi det utgjør en forskjell for privatøkonomien til de ansatte, sier Hanne Teien, HR Direktør i Nobia. I slutten av november flytter kjøkkengiganten til Rosenholm Campus i Oppegård, det største arbeidsstedet syd for Oslo. Her holder over hundre leietakere til i det gamle IBM hovedkvarteret på Rosenholm.

Lokale ansatte

-Vi vurderte Oslo, Rosenholm Campus og å bli der vi var, forteller Teien. Kjøkkenspesialisten som eier sterke kjøkkenmerker som Sigdal, Norema og Marbodal har allerede bodd i Oppegård i mange år og er veldig fornøyd med beliggenheten. – 60 prosent av de ansatte bor i Follodistriktet, derfor ble ikke Oslo aktuelt. Vi ser når vi søker etter stillinger at vi får mange kvalifiserte søknader fra dette distriktet. Det er gjerne lokale søker som ikke ønsker å stå i kø inn til Oslo, sier HR Direktøren.

Bedre infrastruktur

Nobia flytter fra Trollåsen 6 hvor det etterhvert ble færre naboer og lite liv i bygget. Den nye adressen er kun en kilometer unna og de beholder samme postnummer, men kommer nærmere togstasjonen og bussforbindelse. Flere ansatte sier nå at de vil reise kollektivt, forteller Teien. En dag i uken reiser HR Direktøren til Sigdal for å besøke 150 ansatte på kjøkkenfabrikken. -Den eneste store kjøkkenfabrikken som er igjen i Norge, legger hun stolt til. Ellers i uken vurderer hun å ta sykkelen oftere fra Kolbotn til Rosenholm.

Mer enn et kontor

Nobia ser fram til den nye hverdagen på Rosenholm Campus. -Her er det mye puls og liv! Det er flotte lokaler, mye aktivitet, kaffebar og god kantine. Det siste ser hun fram til med litt skrekkblandet fryd, ettersom maten er kjent for å ha restaurantkvalitet og det er lov å forsyne seg flere ganger. Det er Furset-gruppen, som står bak restauranter som Maaemo, Tjuvholmen Sjømagasin og Ekebergrestauranten, som har startet sitt første lunsjkonsept på Rosenholm.
-Vi gleder oss til å ta del i aktivitetene som skjer på Rosenholm Campus, fortsetter HR Direktøren. Det er lagt opp til nettverksbygging både i og utenom arbeidstid, organisert trening og gå-lunsj på onsdager for den som ønsker å gå tur i lunsjpausen.

Møtesenter

Nobia leier totalt nesten 1200 kvadratmeter og blir en av de største leietakerne på Rosenholm Campus. I første etasje nær kantinen får de store showroom med god eksponering. -Gjennom showrommene får Nobia vist fram utstillingene sine til flere hundre ansatte i bygget. Det gir en meget god markedsføring ovenfor mange familier når det gjelder valg av kjøkken. I tillegg kan bedriften bruke konferansefasiliteter til kunde- og eventarrangementer, sier megler Roy Hugo Øren i Metra Næringsmegling. Han legger til at Rosenholm har eget konferansesenter med auditorium og møterom for bedrifter på huset og utenfra. Oppegård kommune er en av flere aktører som legger møtene sine her.