Rosenholm Campus – Styrket ut av pandemien

Etter ett år med pandemi kan Rosenholm Campus vise til økt utleiegrad og høyere leieinntekter. Kundetilfredsheten har også nådd nye høyder.

Av Hilde Christie Wright

Rosenholm Campus
Dronefoto over Rosenholm Campus, Rosenholmveien 25, 1414 Trollåsen.

 

Mette Schi Saastad, eiendomssjef i Aspelin Ramm

-Rosenholm Campus har hatt et godt år, takket være en flink og tilpasningsdyktig gårdeier i Aspelin Ramm, sier næringsmeglere Torkil Krange og Roy Hugo Øren i Metra. Sammen styrer de Follokontoret til Metra, og har også i år hatt det travelt med å bistå gårdeier i utleiesaker. For tiden er det nesten 140 ulike firmaer i bygget.

Fornøyd leietaker

-Rosenholm-metern har blitt overholdt med god margin, og som leietaker har vi vært trygge på at smittevernet er godt ivaretatt med grundig renhold. Vi opplever at gårdeier har vist stor fleksibilitet i tilrettelegging av hverdagen for leietakere som har hatt behov for endringer. For eksempel har bedrifter som sitter for tett, fått tilbud om større plass, sier Øren, som slutter seg til de fornøyde kundene i kundeundersøkelsen.

Stø kurs

Rosenholm Campus er det gamle hovedkvarteret til IBM, og det største arbeidsstedet syd for Oslo. Bygningen består av ti bygg, bundet sammen med gode fellesarealer og er til sammen 43.000 kvadratmeter. Å holde avstand i dette huset har ikke vært spesielt utfordrende dette året. Den største utfordringen har vært å være sikker på å følge myndighetenes anbefalinger, og kommunisere tiltak og endringer til leietakere, forteller eiendomssjef Mette Schi Saastad. Hun har stått til rors med teamet på skuta som har holdt stø kurs gjennom ukjent farvann det siste året.

Rosenholm Campus
Bilde av kontorlokaler på innsiden av Rosenholm Campus.

God tillit

-Teamet har vært på plass hele tiden, vi har hatt mye digital kommunikasjon og håndtert forespørsler til alle døgnets tider. Det har vært en ny situasjon for alle, og en bratt læringskurve. Pandemien har lært oss å være i beredskap, og vi har hatt fortløpende og åpen kommunikasjon med leietakerne. Leietakerne har vært åpne tilbake og fortalt om enkelttilfeller av smitte, og vi har hele tiden hatt kontroll på situasjonen. Eiendomssjefen er veldig fornøyd med at tillit er en av parametrene Rosenholm Campus scorer over 90% på i kundetilfredsundersøkelsen.

Korona-vennlig

-Vi har godt med parkering så leietakerne har reist trygt med egen bil, vi har mye plass og store fellesarealer. Det har medvirket til at vi har kunnet håndtere situasjonen, fortsetter Schi Saastad. Hun berømmer kantinedriveren Furset Kantine og renholdere fra Eir for høy profesjonalitet og fleksibilitet når de hele tiden har tilpasset seg nye lokale og regionale føringer.

Digitale visninger

Andreas Wilsgård i AEKO

Et nytt korona-tiltak som har gitt god respons, er digitale befaringer på nett. AEKO Eiendomsutvikling AS er en ny leietaker som flytter inn i mai, og som henvendte seg via nettsiden. – Vi kjente Rosenholm Campus fra før av, og vurderte faktisk å flytte hit forrige gang vi søkte lokaler. Da valgte vi Kolbotn sentrum. Nå har vi blitt så store at vi ikke finner passende lokaler i sentrum, og mener at Rosenholm er det beste valget, sier daglig leder Andreas Wilsgård i AEKO.
De har også snakket med andre eiendomsselskaper i bygget som har fremsnakket stedet.

Dedikert vertskap

Det er helheten som ble avgjørende, gode parkeringsmuligheter, treningssenter, kantine, kaffebar, møteromsfasiliteter og ikke minst nærhet til tog og buss. – De som ønsker å rekruttere de beste folkene trenger fine lokaler med god beliggenhet, sier Wilsgård. Eiendomsselskapet har sikret seg det gamle direktørkontoret til IBM, det gjeveste lokalet, med sjøutsikt og takterasse. De flytter inn med 11 medarbeidere i cellekontorløsning om kort tid. Wilsgård er godt fornøyd med prosessen og berømmer samarbeidet med Metra og Aspelin Ramm som har vært godt. – At markedsbudsjettet skulle gå til munnbind og Antibac, og lite vaffelsteking og andre tiltak det siste året, hadde jeg aldri trodd, smiler Schi Saastad. – Vi er stolte av at vi har klart omstillingen og gleder oss hver dag til å gå på jobb. Vi er vertskapet som skal gjøre det hyggelig for gjestene våre, avslutter eiendomssjefen.

Rosenholm Campus
Hovedtrappen ned til fellesarealene på Rosenholm Campus.

Relaterte prosjekter

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Flere artikler

Årvoll næringspark: Årvollskogen 91 – transformasjon fra trening til lager

29. april 2021

Et populært spa- og treningssenter har blitt konvertert til lager i Årvoll Næringspark. Nå skal flere lagerbygg oppføres for å møte etterspørselen etter lagerlokaler. Av Hilde Christie Wright Korpus Spa og Treningssenter ble bygd i Årvoll Næringspark i 2006. Helt fram til 2020, inntil pandemien satt en stopper for trening, var dette et populært og […]

Overlat store transaksjoner til oss

29. april 2021

Unik lokalkunnskap og høy kompetanse gir Metra et klart fortrinn når store transaksjoner gjøres syd for Oslo. Av Hilde Christie Wright -Vi opplever stor tillit i markedet, noe vi er svært glade og stolte over, sier næringsmegler Øivind Slangsvold i Metra. Metra Næringsmegling er markedsleder bland næringsmeglere i området som strekker seg fra svenskegrensen til […]

Lagerseksjoner – et voksende marked

29. april 2021

De siste årene har behovet for lagerplass økt for privatpersoner, og næringsvirksomhet har vist stor interesse for å kjøpe sitt eget lager, fremfor å leie. Resultatet er at stadig flere lagerseksjoner bygges og selges. Av Hilde Christie Wright -Det er ca. lik fordeling mellom antall privatpersoner og bedrifter som kjøper lagerseksjoner, forteller næringsmegler Roy Hugo […]