Årvoll næringspark: Årvollskogen 91 – transformasjon fra trening til lager

Oversiktbilde over Årvoll Næringspark

Et populært spa- og treningssenter har blitt konvertert til lager i Årvoll Næringspark.
Nå skal flere lagerbygg oppføres for å møte etterspørselen etter lagerlokaler.

Av Hilde Christie Wright/ Novateur design og kommunikasjon

Korpus Spa og Treningssenter ble bygd i Årvoll Næringspark i 2006. Helt fram til 2020, inntil pandemien satt en stopper for trening, var dette et populært og godt besøkt treningssenter. I fjor besluttet eier og driver, Ragnar Gretland, å legge ned treningssentret. Etter samtaler med Metra, valgte de å konvertere treningssentret til lager og logistikk.

Stort behov for lager

-Det er stor etterspørsel etter lager for mindre håndverksbedrifter som har behov for 200 kvadratmeter eller mer. I størrelsesordenen 200-800 kvadratmeter er etterspørselen større enn tilbudet i dag, sier næringsmegler Kjell Karlsen i Metra.

Så godt som nytt

Det er under et år siden Korpusbygget begynte transformasjonen. Det fullverdige spa- og treningssentret på 4000 kvadratmeter hadde svømmebasseng, flere treningssaler og squashanlegg. I prosessen ble hele dekket i andre etasje fjernet, til bygget stod igjen som et tomt skall med 5 meters takhøyde. Rødfargen på fasaden har blitt sprøytelakkert om, inngangspartiet er fjernet og elektriske kjøreporter er montert. Prislappen ble 10 millioner kroner for å konvertere bygningen til et moderne lagerbygg som fyller Tek17 forskriftene.

Flere lagerbygg

-Dette var en rask prosess. Ti leietakere har allerede flyttet inn, forteller Karlsen. Blant dem er ulike bilverksted, et dataselskap og Amedia Distribusjon. Det er kun et ledig lokale på 350 kvadratmeter igjen i dette bygget. Men flere lagerbygninger er på trappene. – Gårdeieren eier flere av bygningene i næringsparken, og har ca. 25 mål tomt som er planlagt for flere lagerbygg. Totalt kan det bebygges 25 000 kvm. Det er snakk om lagerlokaler på 200-400 kvadratmeter for utleie. Det er godt mulig å leie flere seksjoner og slå dem sammen, sier megleren.

Attraktivt for mange

Hvem egner disse lokalene seg for? Årvoll Næringspark ligger i Moss syd, nær E-6. Beliggenheten er attraktiv for bedrifter på hele aksen fra Ski i nord, til Sarpsborg i sør, sier megleren. Han mener at lokalene kan passe for håndverksbedrifter som trenger lager og eventuelt et mindre kontor. Det er lagt opp til skreddersøm og tilpasninger etter leietakers behov.

Allsidig næringspark

Årvoll næringspark har mye lager og logistikk, ved siden av en rekke bedrifter innen bil, media distribusjon, data og logistikk. To landemerker er Coop Bygg og Bohus som trekker mange folk til området. – Leienivået vil ligge på rundt 1000 kroner kvadratmeteren. Det er markedspris med leietakertilpasninger, sier megleren. Ønske du å leie det ledige lokalet i det tidligere Korpusbygget tar det tre måneder fra signering til innflytting. For byggene som foreløpig ligger på blokka, beregnes 9 måneder fra byggestart til nybygg.

Kjell Karlsen, næringsmegler i Metra Næringsmegling

Relaterte prosjekter

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Flere artikler

Sky Fitness kjøpte eget bygg

25. april 2022

Treningskjeden Sky Fitness jobber strategisk med etablering over hele landet. Selskapet kjøpte nylig et helt eget bygg på Grålum. Senteret på Grålum er selskapets tredje etablering i Sarpsborg. Av Stine Bendiksen/ Novateur design og kommunikasjon Det nye treningssenteret i Gamle Kongevei 21 består av en helt ny og moderne apparatpark, kondisjonsavdeling med tredemøller, ellipsemaskiner og […]

Utfordrende logistikkmarked

25. april 2022

Ringvirkningene av pandemi og krig sprer seg. Aktører innen bygge- og eiendomsbransjen må planlegge med høyere usikkerhet og større politisk påvirkning av forsyningskjedene. Samtidig endres handelsmønstrene. Det gir store utslag innen utviklingen av logistikkeiendommer i Norge. Av Stine Bendiksen/ Novateur design og kommunikasjon Foto: Micahel Gaida, Pixabay Usikkerhet rundt grenseoverskridende handel, og stigende priser på […]

Ny energi til ABB-bygget

25. april 2022

Lerka Eiendom har kjøpt ABB-bygget i Vestengveien 40 i Sarpsborg. Her skal energi fortsatt stå i sentrum, dog en litt annen type enn den ABB er kjent for å produsere. Av Stine Bendiksen/ Novateur design og kommunikasjon Kristian Ruud-Nesheim, eiendomssjef i Lerka, forteller at det er ønskelig å satse på positiv energi i bygget. Og […]