Årvoll næringspark: Årvollskogen 91 – transformasjon fra trening til lager

Oversiktbilde over Årvoll Næringspark

Et populært spa- og treningssenter har blitt konvertert til lager i Årvoll Næringspark.
Nå skal flere lagerbygg oppføres for å møte etterspørselen etter lagerlokaler.

Av Hilde Christie Wright/ Novateur design og kommunikasjon

Korpus Spa og Treningssenter ble bygd i Årvoll Næringspark i 2006. Helt fram til 2020, inntil pandemien satt en stopper for trening, var dette et populært og godt besøkt treningssenter. I fjor besluttet eier og driver, Ragnar Gretland, å legge ned treningssentret. Etter samtaler med Metra, valgte de å konvertere treningssentret til lager og logistikk.

Stort behov for lager

-Det er stor etterspørsel etter lager for mindre håndverksbedrifter som har behov for 200 kvadratmeter eller mer. I størrelsesordenen 200-800 kvadratmeter er etterspørselen større enn tilbudet i dag, sier næringsmegler Kjell Karlsen i Metra.

Så godt som nytt

Det er under et år siden Korpusbygget begynte transformasjonen. Det fullverdige spa- og treningssentret på 4000 kvadratmeter hadde svømmebasseng, flere treningssaler og squashanlegg. I prosessen ble hele dekket i andre etasje fjernet, til bygget stod igjen som et tomt skall med 5 meters takhøyde. Rødfargen på fasaden har blitt sprøytelakkert om, inngangspartiet er fjernet og elektriske kjøreporter er montert. Prislappen ble 10 millioner kroner for å konvertere bygningen til et moderne lagerbygg som fyller Tek17 forskriftene.

Flere lagerbygg

-Dette var en rask prosess. Ti leietakere har allerede flyttet inn, forteller Karlsen. Blant dem er ulike bilverksted, et dataselskap og Amedia Distribusjon. Det er kun et ledig lokale på 350 kvadratmeter igjen i dette bygget. Men flere lagerbygninger er på trappene. – Gårdeieren eier flere av bygningene i næringsparken, og har ca. 25 mål tomt som er planlagt for flere lagerbygg. Totalt kan det bebygges 25 000 kvm. Det er snakk om lagerlokaler på 200-400 kvadratmeter for utleie. Det er godt mulig å leie flere seksjoner og slå dem sammen, sier megleren.

Attraktivt for mange

Hvem egner disse lokalene seg for? Årvoll Næringspark ligger i Moss syd, nær E-6. Beliggenheten er attraktiv for bedrifter på hele aksen fra Ski i nord, til Sarpsborg i sør, sier megleren. Han mener at lokalene kan passe for håndverksbedrifter som trenger lager og eventuelt et mindre kontor. Det er lagt opp til skreddersøm og tilpasninger etter leietakers behov.

Allsidig næringspark

Årvoll næringspark har mye lager og logistikk, ved siden av en rekke bedrifter innen bil, media distribusjon, data og logistikk. To landemerker er Coop Bygg og Bohus som trekker mange folk til området. – Leienivået vil ligge på rundt 1000 kroner kvadratmeteren. Det er markedspris med leietakertilpasninger, sier megleren. Ønske du å leie det ledige lokalet i det tidligere Korpusbygget tar det tre måneder fra signering til innflytting. For byggene som foreløpig ligger på blokka, beregnes 9 måneder fra byggestart til nybygg.

Kjell Karlsen, næringsmegler i Metra Næringsmegling
Metrarapporten Webforside Lite

Vi er stolte av å kunne presentere Metrarapporten 2023

Etter omfattende arbeid med innhenting, gjennomgang og analyse av markedsdata for vårt fokusområde – Østfold, Follo og områdene på østsiden av Oslofjorden – har vi nå gleden av å presentere en fersk markedsrapport for disse områdene.

Flere artikler

Geir Hesselberg, Næringsmegler salg/utleie – Metra Næringsmegling.

Lav ledighet og økte leieinntekter i Fredrikstad

13. desember 2023

For tredje året på rad har Metra Næringsmegling gjennomført en omfattende undersøkelse om næringsmarkedet i hele Østfold. Det er tydelig å se at handelsmarkedet i Fredrikstad ikke har vært skadelidende av nedgangstider og økonomiske utfordringer i 2023. Næringsmegler Geir Hesselberg i Metra Næringsmegling ser positivt på utviklingen videre i Fredrikstad. Han forteller at etter ca […]

Odd Groth, næringsmegler salg/utleie Metra Næringsmegling AS.

Sarpsborg satser på sentrum

13. desember 2023

Den ser ut til å lønne seg, ifølge Metra næringsmeglings helt ny lanserte markedsrapporten som kartlegger næringsmarkedet for Østfold. Næringsmegler Odd Groth fra Metra Næringsmegling ser en tydelig interesse for nyere næringsbygg og økende betalingsvilje i sentrumsområdet. Sarpsborg har de siste årene gjennomgått en transformasjon der det har vært større fokus på etablering av nye […]

Runar Haugland, næringsmegler salg/utleie i Metra Næringsmegling AS.

Stabilt marked i Halden

13. desember 2023

Den helt ny lanserte markedsrapporten fra Metra Næringsmegling viser et generelt stabilt marked innenfor næringseiendom, og flere industrielle virksomheter signert lange leiekontrakter på lager- og kontorarealer i Halden. Metra Næringsmegling lanserte denne uken årets markedsrapport som kartlegger næringsmarkedet for Østfold. Rapporten viser at utleiemarkedet i Halden stort sett har bestått av mindre arealer for kontor […]