Årvoll næringspark: Årvollskogen 91 – transformasjon fra trening til lager

Oversiktbilde over Årvoll Næringspark

Et populært spa- og treningssenter har blitt konvertert til lager i Årvoll Næringspark.
Nå skal flere lagerbygg oppføres for å møte etterspørselen etter lagerlokaler.

Av Hilde Christie Wright

Korpus Spa og Treningssenter ble bygd i Årvoll Næringspark i 2006. Helt fram til 2020, inntil pandemien satt en stopper for trening, var dette et populært og godt besøkt treningssenter. I fjor besluttet eier og driver, Ragnar Gretland, å legge ned treningssentret. Etter samtaler med Metra, valgte de å konvertere treningssentret til lager og logistikk.

Stort behov for lager

-Det er stor etterspørsel etter lager for mindre håndverksbedrifter som har behov for 200 kvadratmeter eller mer. I størrelsesordenen 200-800 kvadratmeter er etterspørselen større enn tilbudet i dag, sier næringsmegler Kjell Karlsen i Metra.

Så godt som nytt

Det er under et år siden Korpusbygget begynte transformasjonen. Det fullverdige spa- og treningssentret på 4000 kvadratmeter hadde svømmebasseng, flere treningssaler og squashanlegg. I prosessen ble hele dekket i andre etasje fjernet, til bygget stod igjen som et tomt skall med 5 meters takhøyde. Rødfargen på fasaden har blitt sprøytelakkert om, inngangspartiet er fjernet og elektriske kjøreporter er montert. Prislappen ble 10 millioner kroner for å konvertere bygningen til et moderne lagerbygg som fyller Tek17 forskriftene.

Flere lagerbygg

-Dette var en rask prosess. Ti leietakere har allerede flyttet inn, forteller Karlsen. Blant dem er ulike bilverksted, et dataselskap og Amedia Distribusjon. Det er kun et ledig lokale på 350 kvadratmeter igjen i dette bygget. Men flere lagerbygninger er på trappene. – Gårdeieren eier flere av bygningene i næringsparken, og har ca. 25 mål tomt som er planlagt for flere lagerbygg. Totalt kan det bebygges 25 000 kvm. Det er snakk om lagerlokaler på 200-400 kvadratmeter for utleie. Det er godt mulig å leie flere seksjoner og slå dem sammen, sier megleren.

Attraktivt for mange

Hvem egner disse lokalene seg for? Årvoll Næringspark ligger i Moss syd, nær E-6. Beliggenheten er attraktiv for bedrifter på hele aksen fra Ski i nord, til Sarpsborg i sør, sier megleren. Han mener at lokalene kan passe for håndverksbedrifter som trenger lager og eventuelt et mindre kontor. Det er lagt opp til skreddersøm og tilpasninger etter leietakers behov.

Allsidig næringspark

Årvoll næringspark har mye lager og logistikk, ved siden av en rekke bedrifter innen bil, media distribusjon, data og logistikk. To landemerker er Coop Bygg og Bohus som trekker mange folk til området. – Leienivået vil ligge på rundt 1000 kroner kvadratmeteren. Det er markedspris med leietakertilpasninger, sier megleren. Ønske du å leie det ledige lokalet i det tidligere Korpusbygget tar det tre måneder fra signering til innflytting. For byggene som foreløpig ligger på blokka, beregnes 9 måneder fra byggestart til nybygg.

Kjell Karlsen, næringsmegler i Metra Næringsmegling

Relaterte prosjekter

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Flere artikler

Rosenholm Campus – Styrket ut av pandemien

29. april 2021

Etter ett år med pandemi kan Rosenholm Campus vise til økt utleiegrad og høyere leieinntekter. Kundetilfredsheten har også nådd nye høyder. Av Hilde Christie Wright   -Rosenholm Campus har hatt et godt år, takket være en flink og tilpasningsdyktig gårdeier i Aspelin Ramm, sier næringsmeglere Torkil Krange og Roy Hugo Øren i Metra. Sammen styrer […]

Overlat store transaksjoner til oss

29. april 2021

Unik lokalkunnskap og høy kompetanse gir Metra et klart fortrinn når store transaksjoner gjøres syd for Oslo. Av Hilde Christie Wright -Vi opplever stor tillit i markedet, noe vi er svært glade og stolte over, sier næringsmegler Øivind Slangsvold i Metra. Metra Næringsmegling er markedsleder bland næringsmeglere i området som strekker seg fra svenskegrensen til […]

Lagerseksjoner – et voksende marked

29. april 2021

De siste årene har behovet for lagerplass økt for privatpersoner, og næringsvirksomhet har vist stor interesse for å kjøpe sitt eget lager, fremfor å leie. Resultatet er at stadig flere lagerseksjoner bygges og selges. Av Hilde Christie Wright -Det er ca. lik fordeling mellom antall privatpersoner og bedrifter som kjøper lagerseksjoner, forteller næringsmegler Roy Hugo […]